Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Domaći njoki i pire od bundeve

RECEPT Domaći njoki i pire od bundeve

Možete ih i zapeći

Glas Istre donosi recept za izradu domaćih njoka od bundeve.

Kuhane njoke po želji zapecite, a poslužiti ih možete s umakom od gljiva ili rajčica. 

Sastojci:

Pire od bundeve:

oko 500 g hokaido bundeve

malo soli

malo maslinovog ulja

Njoki od bundeve:

180 g pirea od hokaido bundeve

100 g oštrog brašna

1 jaje

Priprema:

Pire od bundeve

Bundevu prerežite na pola, pomoću žlice uklonite koštice i mekanu sredinu. Zajedno s korom narežite na kriške, prebacite na lim za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. 

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Narezanu bundevu ubacite u pećnicu na 20 minuta ili dok ne omekša. 

Pričekajte kratko da se ohladi, zatim ogulite koru i pomoću vilice ili štapnog miksera usitnite do kremaste teksture. 

Njoki od bundeve

U veću posudu prebacite dobiveni pire, dodajte jaje i postepeno dodajte brašno. Rukama umijesite mekano tijesto. Ako primijetite da se tijesto lijepi dodajte još malo brašna. 

Tijesto narežite na kriške, a svaku krišku razvaljajte u oblik valjka debljine 2 cm. Pomoću noža tijesto režite na veličinu njoka po želji.

Posolite i zakuhajte veću količinu vode te u nju ubacite njoke. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. 

Kuhane njoke kratko isperite pod hladnom vodom i dobro ocijedite. Servirajte s umakom po želji. 

Vaša reakcija na temu