Ako želite 'popraviti' okus sendviča, bez dodavanja kupovnih umaka koji su nerijetko prebogati masnoćama i dodanim šećerima koji služe kao konzervans, evo jednog jednostavnog rješenja - recept za domaći pesto.
Sastojci:
- 1 i 1/2 šalice bosiljka
- 1/2 šalice maslinova ulja
- 1/3 šalice mljevenih oraha
- po 1/4 šalice usitnjenog pecorina i parmezana
- 2 režnja češnjaka
- sol, papar po želji.
Priprema:
Bosiljak, orahe, pecorino, parmezan i sitno narezan češnjak izmiksajte. Postupno dolijevajte ulje miješajući. Začinite solju i paprom prema želji. Ako volite pikantno dodajte i nekoliko kapi tabasca ili sitno narezanu ljutu papričicu. Poslužite u sendvičima sa sirom ili s tjesteninom. Pesto prebacite u dobro očišćene staklenke i čuvajte u hladnjaku, piše 24 sata.