Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Domaći puding

RECEPT Domaći puding

Gotov za petnaest minuta

Domaći puding iznimno je jednostavan i bit će gotov za desetak minuta, a okus mu je zaista odličan, piše Recepttura.

Sastojci

100 g šećera

60 g gustina

2 žlice arome vanilije ili 2 vanilin šećera

4 žumanjka

1 l mlijeka

Ukrašavanje

100 ml vrhnja za šlag

ušećerene višnje

Upute

U veću posudu staviti šećer i dodati gustin.

Od hladnog mlijeka uzeti oko 200 ml mlijeka i pomiješati sa šećerom i gustinom.

Dobro izmiješati pjenjačom da nema grudica.

Zatim dodati žumanjke i izmiješati.

Na kraju uliti aromu vanilije (može i vanilin šećer ako nemate aromu vanilije), pa sve završno dobro izmiješati.

Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa kad zakipi maknuti s vatre.

Uliti pripremljenu smjesu, kratko promiješati pa vratiti na vatru i kuhati uz stalno miješanje dok smjesa postane gusta.

Još vrući puding sipati u male posudice.

Kad se puding ohladi na sobnu temperaturu, staviti ga na hlađenje u frižider na 3 sata.

Za ukrašavanje izraditi vrhnje za šlag u čvrsti šlag.

Prebaciti ga u vrećicu za ukrašavanje, pa nakon hlađenja ukrasiti svaku posudicu sa šlagom i ušećerenim višnjama.

Vaša reakcija na temu