Domaći puding iznimno je jednostavan i bit će gotov za desetak minuta, a okus mu je zaista odličan, piše Recepttura.
Sastojci
100 g šećera
60 g gustina
2 žlice arome vanilije ili 2 vanilin šećera
4 žumanjka
1 l mlijeka
Ukrašavanje
100 ml vrhnja za šlag
ušećerene višnje
Upute
U veću posudu staviti šećer i dodati gustin.
Od hladnog mlijeka uzeti oko 200 ml mlijeka i pomiješati sa šećerom i gustinom.
Dobro izmiješati pjenjačom da nema grudica.
Zatim dodati žumanjke i izmiješati.
Na kraju uliti aromu vanilije (može i vanilin šećer ako nemate aromu vanilije), pa sve završno dobro izmiješati.
Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa kad zakipi maknuti s vatre.
Uliti pripremljenu smjesu, kratko promiješati pa vratiti na vatru i kuhati uz stalno miješanje dok smjesa postane gusta.
Još vrući puding sipati u male posudice.
Kad se puding ohladi na sobnu temperaturu, staviti ga na hlađenje u frižider na 3 sata.
Za ukrašavanje izraditi vrhnje za šlag u čvrsti šlag.
Prebaciti ga u vrećicu za ukrašavanje, pa nakon hlađenja ukrasiti svaku posudicu sa šlagom i ušećerenim višnjama.