Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Džem od jabuka i mrkve

RECEPT Džem od jabuka i mrkve

Nestat će u trenu čim ga poslužite

Džem od jabuka i mrkve možda nije popularan kao onaj od šljiva ili marelica, no svojim okusom ništa ne zaostaje, kao niti izgledom. Prekrasna i primamljiva svijetlonarančasta boja učinit će da ovaj džem bude primijećen na svakom stolu. Nestat će u trenu čim ga poslužite, piše Recepttura.

Sastojci

4 kg jabuka

1,5 kg mrkve

8 žlica šećera (stavlja se po ukusu)

sok od naranče

cimet po želji

Upute

Oguliti mrkvu i isjeći je na sitnije komade.

Oguliti jabuke, očistiti od sjemenki i isjeći na male komade.

Kuhati mrkvu u malo vode dok ne omekša.

Kada omekša procijediti mrkvu i dodati joj pripremljene jabuke i šećer.

Kuhati dok smjesa ne omekša.

Kada smjesa omekša dodati sok od naranče, cimet i liker i nastaviti kuhati jos 15-ak minuta dok se masa ne zgusne.

Skuhane sastojke usitniti sa štapnim mikserom.

Gotovi džem sipati u oprane i osušene tegle te ih okrenuti na poklopce na 48 sati.

Vaša reakcija na temu