Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Džem od jagoda

RECEPT Džem od jagoda

Jednostavno, a fino

Nema ništa bolje od domaće kuhinje. Stoga smo vam pripremili jednostavan i Fini recept za pripremu domaćeg džema od jagoda u kojem možete uživati svako jutro.

Sastojci:

jagode, 1 kg

šećer, 500 g

naranča, 1

sok od crnog ribizla, 100 ml

mješavina za želiranje, 25 g

Upute:

Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo.

U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.

U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri.

Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri.

Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke.

Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.

Vaša reakcija na temu