Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Cindy from Pixabay RECEPT Enchiladas

RECEPT Enchiladas

Fino meksičko jelo koje se brzo priprema

Meksičke hrane nikada dosta i nije ni čudo što je planetarno popularna. Bilo da volite ljutu ili blago začinjenu hranu, meksička kuhinja ima jela za svakoga. Danas donosimo recept za ukusne enchilade koje možete zamotati u kukuruzne ili pšenične tortilje i servirati uz salatu ili još umaka.

Sastojci za 6 osoba:

12 tortilja

Umak od rajčice:

2 žlice ulja

1 glavica luka

1 češanj češnjaka

1 paprika

400 g svježe rajčice ili pelata

1 vezica peršina

1-2 žlice limunova soka

1 žličica mješavine začina i povrća

sol

Crni papar mljeveni

Punjenje:

50 ml ulja

300 g pilećih prsa

1 veća paprika (babura)

150 g naribanog topivog sira

ljuta paprika

1-2 žlice umaka od rajčice

200 ml kiselog vrhnja

1 žličica mješavine začina

Priprema:

Umak: Luk, češnjak i očišćenu papriku nasjeckajte na komadiće i propirjajte na ulju. Ubacite rajčice ili pelat, limunov sok, mješavinu začina, sol i papar te sve zajedno pirjajte još 5-10 minuta. Potom u sjeckalici izblendajte umak do fine strukture.

Punjenje: Na tavi poprižite piletinu izrezanu na šire trake i papriku izrezanu na kockice. Maknite tavu sa štednjaka kada je gotovo te dodajte umak od rajčice, kiselo vrhnje, pola naribanog sira i začinite.

Napunite tortilje i zamotajte ih. Kako se ne bi otvarale tijekom pečenja, rubove okrenite u posudi prema dolje. Prelijte ostatkom umaka od rajčice i naribanim sirom. Tortilje pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu na 190-200° da se peku 15-ak minuta, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu