Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Ferrero torta bez pečenja

RECEPT Ferrero torta bez pečenja

Svaki zalogaj je čisto uživanje

Ferrero torta bez pečenja izdvaja se okusom finih preprženih lješnjaka i čokolade, te bogatom i jako ukusnom kremom. Prekrasnog je izgleda, a svaki zalogaj je čisto uživanje, piše Recepttura.

Sastojci

Podloga:

250 g mljevenog keksa

150 ml mlijeka

100 g maslaca

150 g mljevenih prepečenih lješnjaka

Krema:

400 ml mliječnog vrhnja za šlag

700 ml kiselog vrhnja

100 g šećera u prahu

150 g mliječne čokolade

150 g mljevenih prepečenih lješnjaka

250 g napolitanki s okusom lješnjaka

100 g čokolade za kuhanje

Glazura:

100 ml mliječnog vrhnja za šlag

100 g čokolade za kuhanje

Ukrašavanje:

75 ml mliječnog vrhnja za šlag

75 g čokolade za kuhanje

domaće Ferrero kuglice i vafli

Upute

Prvo treba okrugli kalup promjera 26 centimetara obložiti prozirnom folijom te staviti papir za pečenje na dno.

U posudi na štednjaku zagrijavati mlijeko i maslac da se maslac otopi.

Maknuti sa strane, pa ubaciti prepečene lješnjake i dobro izmiješati.

Zatim ubaciti kekse i izmiješati da se dobije fina vlažna smjesa.

Smjesu isipati u kalup, pa je izravnati čašom ili nekim ravnim predmetom.

Staviti kalup u frižider dok se izrađuje krema.

Za kremu u posudi za miksanje umutiti mliječno vrhnje za šlag.

U drugu posudu sipati kiselo vrhnje i dodati šećer u prahu.

Sve dobro izmiješati mikserom.

Zatim sjediniti oba vrhnja, tako da se izrađeno kiselo vrhnje ubaci u šlag.

To ručno izmiješati pjenjačom.

Na pari otopiti mliječnu čokoladu uz stalno miješanje.

Prohlađenu čokoladu sipati u bijelu smjesu i opet ručno sjediniti pjenjačom.

Napolitanke natrgati u blender na manje komade pa ih samljeti.

Samljevene napolitanke prebaciti u smjesu od kreme te ih ručno sjediniti u kremu.

Zatim dodati mljevene lješnjake, pa ponovo sve sjediniti.

Čokoladu za kuhanje otopiti na pari, te je također dodati u kremu.

Kremu na kraju izraditi mikserom da se sve dobro spoji.

Izvaditi kalup iz frižidera i nanijeti kremu na podlogu.

Dobro je navući do rubova i zagladiti.

Vratiti kalup u frižider dok se radi glazura.

Sipati mliječno vrhnje za šlag u posudu i zagrijati ga do vrenja.

Maknuti s vatre te u njega dodati natrganu čokoladu za kuhanje i izmiješati da se otopi.

Za to vrijeme izvaditi tortu iz frižidera.

Pustiti da se glazura malo prohladi te je sipati preko kreme, pazeći da dođe do rubova.

Prije završnog ukrašavanja tortu ohladiti preko noći.

Sutradan je ukrasiti.

Umutiti mliječno slatko vrhnje (ne do kraja, smjesa još ne treba biti čvrsta).

Na pari otopiti čokoladu za kuhanje, pa kad se prohladi spojiti sa tučenim vrhnjem u čvrstu smjesu.

Čokoladnu smjesu prebaciti u dresir vrećicu s odgovarajućim nastavkom, te na torti postaviti postolja za Ferero kuglice.

Ove kuglice sam napravila od ostataka samljevenog tamnog biskvita, maslaca i mljevenih lješnjaka, te ih uvaljala sjeckane lješnjake.

Mogu se koristiti i kupovne Ferero kuglice.

Za kraj vafle narezati na pola te ih zabosti u tortu.

Tortu još hladiti pola sata prije rezanja i posluživanja.

Vaša reakcija na temu