Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Helena Yankovska on Unsplash RECEPT Fini božićni koktel s ginom

RECEPT Fini božićni koktel s ginom

Oduševit će sve vaše goste!

Kada govorimo o proslavama i svečanim trenutcima, kokteli su obvezan dodatak koji pruža notu elegancije i užitka svakoj prigodi. Bez obzira na to je li riječ o obiteljskom okupljanju, poslovnom događaju ili bilo kojem drugom slavlju, kokteli su postali sastavni dio svakog druženja koji podiže atmosferu, a kroz godine, ta tradicija ispijanja raznovrsnih mješavina postala je sinonim za zajedništvo, slavlje i, naravno - blagdanski duh.

Fashion.hr donosi recept za jedan fantastičan koktel koji savršeno spaja sve okuse blagdana. Gin, sa svojom sofisticiranom notom, u ovom se piću susreće s osvježavajućim sokom od grejpa, pjenušavim šampanjcem, aromatičnim sirupom od borovice te blagim dodatkom Timut papra. Ova jedinstvena kombinacija predstavlja savršen spoj tradicije i inovacije, a okusi tvore pravu simfoniju koja će osvojiti srce svakog ljubitelja koktela.

Sastojci:

- 50 ml gina

- 80 ml svježeg soka od grejpa

- 30 ml šampanjca ili prošeka

- 10 ml sirupa od borovice (recept ispod)

- Kocke leda

- Grančica bora za ukras

- Timut papar

Kriška grejpa za ukras

Sirup od borovice:

- 200 ml vode

- 2 kg šećera u prahu

- 50 grama svježih borovih iglica (opranih i osušenih)

Upute za sirup od borovice:

Stavite borove iglice u malu tavu, a potom dodajte vodu i šećer te sve skupa pomiješajte na srednjoj vatri. Miješajte dok se šećer ne otopi. U smjesu dodajte svježe borove iglice i ostavite da lagano kuha 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Procijedite kako biste uklonili borove iglice, i dobili svježi sirup.

Koktel:

Napunite čašu kockicama leda i dodajte 50 ml gina u 80 ml svježeg soka od grejpa. Potom dodajte 10 ml sirupa od borovice a slatkoću prilagodite svom ukusu. Sve skupa prelijte s 30 ml šampanjca te lagano promiješajte. Koktel ukrasite svježom grančicom bora, dodajte krišku grejpa i malo Timut papra. Uživajte!

Vaša reakcija na temu