Kada govorimo o proslavama i svečanim trenutcima, kokteli su obvezan dodatak koji pruža notu elegancije i užitka svakoj prigodi. Bez obzira na to je li riječ o obiteljskom okupljanju, poslovnom događaju ili bilo kojem drugom slavlju, kokteli su postali sastavni dio svakog druženja koji podiže atmosferu, a kroz godine, ta tradicija ispijanja raznovrsnih mješavina postala je sinonim za zajedništvo, slavlje i, naravno - blagdanski duh.
Fashion.hr donosi recept za jedan fantastičan koktel koji savršeno spaja sve okuse blagdana. Gin, sa svojom sofisticiranom notom, u ovom se piću susreće s osvježavajućim sokom od grejpa, pjenušavim šampanjcem, aromatičnim sirupom od borovice te blagim dodatkom Timut papra. Ova jedinstvena kombinacija predstavlja savršen spoj tradicije i inovacije, a okusi tvore pravu simfoniju koja će osvojiti srce svakog ljubitelja koktela.
Sastojci:
- 50 ml gina
- 80 ml svježeg soka od grejpa
- 30 ml šampanjca ili prošeka
- 10 ml sirupa od borovice (recept ispod)
- Kocke leda
- Grančica bora za ukras
- Timut papar
Kriška grejpa za ukras
Sirup od borovice:
- 200 ml vode
- 2 kg šećera u prahu
- 50 grama svježih borovih iglica (opranih i osušenih)
Upute za sirup od borovice:
Stavite borove iglice u malu tavu, a potom dodajte vodu i šećer te sve skupa pomiješajte na srednjoj vatri. Miješajte dok se šećer ne otopi. U smjesu dodajte svježe borove iglice i ostavite da lagano kuha 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Procijedite kako biste uklonili borove iglice, i dobili svježi sirup.
Koktel:
Napunite čašu kockicama leda i dodajte 50 ml gina u 80 ml svježeg soka od grejpa. Potom dodajte 10 ml sirupa od borovice a slatkoću prilagodite svom ukusu. Sve skupa prelijte s 30 ml šampanjca te lagano promiješajte. Koktel ukrasite svježom grančicom bora, dodajte krišku grejpa i malo Timut papra. Uživajte!