Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Fini i oku ugodni desert u čaši

RECEPT Fini i oku ugodni desert u čaši

Savršen za ljetni vikend

Iako ljeti najčešće posežemo sa sladoledom ili hladnim voćem kako bi se zasladili, a ujedno i osvježili, Studentski.hr donosi prijedlog za osvježavajući  desert koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Priprema se lako i brzo, stoga ne oklijevajte, bacite se na posao!

Sastojci:

- mljeveni keks (plazma ili petit beurre)

- maslac

- mascarpone sir

- mileram

- ekstrakt vanilije

- šećer 

- vanilin šećer

- kiselo vrhnje

Priprema:

Otopite maslac i pomiješajte ga s mljevenim keksima. Dobivenom smjesom napunite čaše, ali ne previše, samo da prekrije dno. U posudi mikserom izradite mascarpone sir, mileram, šećer, vanilin šećer i ekstrakt vanilije i potom to stavite u čaše. Ostavite u hladnjaku da se hladi, a za to vrijeme izmiksajte kiselo vrhnje s malo običnog šećera. Prelijte po ohlađenim keksima i kremi od sira. Nakon što se desert dobro ohladi, ukrasite ga sa svježim voćem. Naša preporuka su jagode, maline ili trešnje.

Uživajte!

Vaša reakcija na temu