Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: StockSnap from Pixabay RECEPT Fini keksi od samo dva sastojka

RECEPT Fini keksi od samo dva sastojka

Gotovi za par minuta

Uživamo u ovakvim brzim i jednostavnim receptima koje stigneš napraviti za čas i uživati u ostatku vikenda! O upotrebi banana mogli bismo napisati esej, osobito onih prezrelih, koje stoje u kutiji za voće i čekaju svoj zvjezdani trenutak. Umjesto da ih baciš, zgnječi ih, dodaj im zobene pahuljice i napravi hrskave keksiće. 

Treći (dodatni) sastojak - tamna čokolada

Naravno, recept možeš prilagoditi sastojcima koji su ti pri ruci. Slobodno dodaj 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade, grožđica, brusnica ili pak orašastih plodova. U slast!

Sastojci su dostatni za 8 keksića, što je dovoljno za 2 osobe. Udvostruči količinu ako je u pitanju veća ili gladnija ekipa, piše Miss Gastro.

Sastojci

Zobene pahuljice 80 g

Banana 1 kom

Postupak

Lim za pečenje obloži papirom. Pećnicu zagrij na 180 Celzijevih stupnjeva.

Bananu dobro zgnječi vilicom pa je pomiješaj sa zobenim pahuljicama.

Žličicom oblikuj osam hrpica i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od pet centimetara. Lagano svaku pritisni žlicom kako bi poprimila oblik diska.

Peci otprilike 15 minuta. Znat ćeš da su keksići gotovi kad poprime zlatnu boju po rubovima.

Ohladi kekse prije posluživanja. Ostatak (ako ga uopće bude) čuvaj u hladnjaku u zatvorenoj posudi.

Vaša reakcija na temu