Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Fini rižoto sa špinatom

RECEPT Fini rižoto sa špinatom

Za nadljudsku snagu

Špinat je bogat vlaknima, mineralima i vitaminima i prava je nutritivna bomba čiji zeleni okus odlično paše i smoothiejima i brojnim jelima s jajima, rižom i tjesteninom, kao i salatama, pa ga je šteta jesti samo 'na mlijeku'.

'Špinat bi se češće trebao naći na jelovniku osoba koje pate od manjka željeza, u obrocima sportaša i općenito kod ljudi koji vode računa o raznolikoj i uravnoteženoj prehrani', objašnjava nutricionistica Zrinka Babić.

Ovaj jednostavan recept za rižoto sa špinatom pronašli smo na portalu Kreni zdravo, a posebno nam se sviđa što ukusan i zdrav obrok može biti gotov – za pola sata.

Rižoto sa špinatom - sastojci:

200 g arborio riže

200 g špinata

1 crveni luk, nasjeckan

2 režnja češnjaka, nasjeckana

750 ml povrtnog temeljca

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica maslaca

1 žlica parmezana

50 ml bijelog vina

crni papar

½ čajne žličice kurkume

sol

Rižoto sa špinatom - priprema:

Špinat operite i nasjeckajte.

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a potom dodajte i češnjak.

Na tavu dodajte i rižu te je pržite oko dvije minute.

Ulijte bijelo vino, pomiješajte i pustite da ispari.

Miješajući dodajte zaimaču po zaimaču povrtnog temeljca, nakon što riža upije prethodnu tekućinu.

Kada je ruža kuhana, umiješajte špinat i kuhajte još oko tri minute.

Sklonite rižoto s vatre, a potom umiješajte maslac, parmezan i začine

Vaša reakcija na temu