Kada netko spomene riječ sendvič, prvo nam padne na pamet kruh, šunka i sir. Ali da tomu nije tako i da sendvič može biti i nevjerojatno sočan, dokaz je Fini recept za Firentinski sendvič.
Sastojci:
kruh, 4 kriške
špinat, 400 g
panceta, 4 kriške
jaja, 4
sir, 4 kriške
maslinovo ulje
sol
Upute:
U vrelu i posoljenu vodu stavimo očišćen i opran špinat i kuhamo jednu minutu.
Zatim špinat premjestimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.
U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavimo pancetu narezanu na tanke kriške, pržimo s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadimo na stranu.
Na masnoću od prženja dodamo jaja i ispečemo ih 'na oko'.
Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.
Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče.
Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo.