Frangipane je slatka krema od badema koja se koristi kao nadjev za peciva, kolače i torte ili kao podloga za tartove, pite i druge slastice. Ovo je prilično jednostavan recept i odlično je početno mjesto ako želite naučiti više o tradicionalnim francuskim slasticama. Iskoristite ga kao sloj u jednostavnom tartu sa svježim voćem ili pekmezom, piše Index.
Sastojci
60 g omekšalog maslaca
50 g šećera
50 g bademovog brašna
1 jaje, veliko
¾ žličice ekstarka vanilije
1 žlica glatkog brašna
Priprema
Stavite maslac zagrijan na sobnu temperaturu i šećer u zdjelu i dobro ih izradite uz pomoć pjenjače ili miksera.
Zatim dodajte bademovo brašno i sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.
Uz lagano miješanje dodajte ekstrakt vanilije i jaja.
Za kraj dodajte brašno i sve dobro sjedinite.
Pripremljeni frangipane iskoristite kao nadjev za peciva, torte ili kolače ili iskoristite kao podlogu za tart. Frangipane se uvijek mora termički obraditi prije konzumacije.