Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Frangipane - krema od badema

RECEPT Frangipane - krema od badema

Tradicionalna francuska slastica

Frangipane je slatka krema od badema koja se koristi kao nadjev za peciva, kolače i torte ili kao podloga za tartove, pite i druge slastice. Ovo je prilično jednostavan recept i odlično je početno mjesto ako želite naučiti više o tradicionalnim francuskim slasticama. Iskoristite ga kao sloj u jednostavnom tartu sa svježim voćem ili pekmezom, piše Index.

Sastojci

60 g omekšalog maslaca

50 g šećera

50 g bademovog brašna

1 jaje, veliko

¾ žličice ekstarka vanilije

1 žlica glatkog brašna

Priprema

Stavite maslac zagrijan na sobnu temperaturu i šećer u zdjelu i dobro ih izradite uz pomoć pjenjače ili miksera.

Zatim dodajte bademovo brašno i sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.

Uz lagano miješanje dodajte ekstrakt vanilije i jaja.

Za kraj dodajte brašno i sve dobro sjedinite.

Pripremljeni frangipane iskoristite kao nadjev za peciva, torte ili kolače ili iskoristite kao podlogu za tart. Frangipane se uvijek mora termički obraditi prije konzumacije.

Vaša reakcija na temu