Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Gin & Tonic cheesecake

RECEPT Gin & Tonic cheesecake

Za sve ljubitelje popularnog pića

Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće, piše Index.

Sastojci

Podloga

250 g petit keksa

150 g maslaca

korica 1 limete

Nadjev

150 ml džina

150 ml tonika

70 g šećera

5 listića želatine

5 žlica vode

600 g krem sira

300 ml slatkog vrhnja, ohlađenog

100 g šećera u prahu

sok 1 limete

16 kriški limete

korica 1 limete

Priprema

Podloga

Usitnite kekse u blenderu do teksture pijeska. Maslac otopite i dodajte keksima. Naribajte koricu limete, ubacite u blender te još kratko izmiksajte.

Smjesu prebacite u kalup promjera 26 cm. Utisnite prstima kako bi se uhvatila za stijenke kalupa. Kalup prebacite u hladnjak dok pripremate nadjev.

Nadjev

Listiće želatine stavite u zdjelicu i prelijte s vodom. Ostavite 5 minuta da nabubre. 

U lončić ulijte džin, tonik i šećer. Zagrijavajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i ubacite nabubrenu želatinu. Miješajte dok se želatina ne rastopi te ostavite sa strane.

Iscijedite limetu čiju ste koricu naribali u podlogu. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrst šlag.

U veću zdjelu stavite krem sir, šećer i sok limete te miksajte na srednjoj brzini 2-3 minute.

Smanjite brzinu miksanja i postepeno ulijevajte mješavinu s džinom. Na kraju nježno špatulom umiješajte pripremljen šlag.

Rasporedite nadjev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja dekorirajte tortu naribanom koricom i kriškama limete.

Vaša reakcija na temu