Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Grah s kobasicama

RECEPT Grah s kobasicama

Super ide uz domaći kruh

Najčešće se radi s kranjskim kobasicama, ali možete staviti bilo koje dimljene kobasice za kuhanje koje nađete u hladnjaku. Ako redovno doma kuhate grah, stavite taj koji ste sami skuhali umjesto ovog iz konzerve, piše Index.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja

50 g dimljenog hamburgera (špeka)

1 crveni luk

1 komorač

1 svežanj stabljika celera

3 kobasice za kuhanje (kranjske, češnjovke)

sol

2 žlice koncentrata rajčice

1 žlica dimljene slatke crvene paprike

½ žličice mljevenog korijandera

1 lovorov list

2 l vode

2 velike konzerve bijelog graha (920 g)

Priprema

Dimljeni hamburger, crveni luk, komorač i stabljike celera narežite na kockice, a kobasice na deblje kolutove.

Na ulju dinstajte dimljeni hamburger da posmeđi sa svih strana, dodajte luk, komorač i celer, posolite.

Dinstajte da svi sastojci omekšaju.

Dodajte narezane kobasice, koncentrat rajčice, začine i vodu pa kuhajte pola sata u polupoklopljenom loncu.

Dodajte ocijeđeni grah i kuhajte još desetak minuta.

Jedite dok je još vruće uz svježi domaći kruh.

Vaša reakcija na temu