Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Grčka salata

RECEPT Grčka salata

Ljetno jelo

U ovom Finom receptu nećete pronaći masline i klasični dressing – ovo je jedna sasvim neočekivana grčka salata. Sjeckanom povrću specifičnu aromu daje preprženi sezam čiji se okus izvenredno upotpunjava s kockicama feta sira.

Sastojci:

zelena salata, 1 glavica

krastavac, 2 svježa

rajčica, 3

kupus, 100 g svježeg

luk, 1 glavica ljubičasti

sir feta, 80 g

sezam, 20 g (sjemenki)

sol

Upute:

Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo.

Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo.

U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo.

Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.

U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.

Vaša reakcija na temu