Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Gulaš s pivom

RECEPT Gulaš s pivom

Tradicionalno varivo

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili, piše Index.

Sastojci

200 ml Guinness® Foreign Extra Stout

400 g govedine za gulaš, narezane na kocke

1 glavica narezanog luka

1 veća narezana mrkva

1 veći narezani celer

1 veći narezani pastrnjak

1 l goveđeg temeljca

1 grančica svježeg timijana

1 grančica svježeg ružmarina

4 žlice ulja

Priprema

Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i pastrnjak na kockice.

Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte govedinu i prepržite. Dodajte povrće i pirjajte dok ne omekša. 

Ulijte Guinness pa sve dobro promiješajte. Kuhajte dok otprilike pola tekućine ne ispari. 

Ulijte goveđi temeljac, dodajte timijan i ružmarin. Kuhajte, na laganoj vatri, 60 do 90 minuta.

Poslužite uz pire krumpir, glaziranu mrkvu i pastrnjak. 

Napomena

Alternativno, gulaš se može poslužiti i s pire krumpirom na sredini tanjura te smeđim kruhom sa strane.

Vaša reakcija na temu