Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Gusta juha od brokule

RECEPT Gusta juha od brokule

Gotova za tren

Fina gusta juha od brokule okrijepit će vas, napuniti vitaminima i pripremiti za sljedeći slijed. Odlično prija u hladnim danima, priprema se jednostavno i gotova je za manje od pola sata.

Gustoj juhi od brokule maslac daje kremastu raskoš, a celer i maslinovo ulje dodaju malo arome, ali neće zasjeniti brokulu. Malo peršina dodat će svježine, a ako vam je draži, koristite timijan za još više mirisa, piše punkufer.

Sastojci za gustu juhu od brokule:

1 žlica maslaca

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 srednja glavica luka, nasjeckanog

1 stabljika celera listaša, nasjeckanog

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 čajna žličica nasjeckanog svježeg timijana ili peršina

1,5 kg brokule, samo cvjetovi i tanje stabljike

500 ml vode

1 l pilećeg ili povrtnog temeljca

sol

papar

Priprema guste juhe od brokule:

Zagrijavajte maslac i ulje na srednje jakoj vatri dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i celer. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, oko 4 do 6 minuta. Dodajte češnjak i timijan (ili peršin) i kuhajte dok ne zamirišu, 10-ak sekundi.

Dodajte brokulu, vodu i temeljac i pustite zakuha na jakoj vatri. Malo smanjite vatru i kuhajte dok brokula ne omekša, oko 8 minuta.

Usitnite brokulu štapnim mikserom ili u serijama u blenderu.

Posolite i popaprite po ukusu.

Vaša reakcija na temu