Ovo lagano i osvježavajuće jelo idealno je za vruće dane - dat će vam mnogo energije, a neće vam opteretiti želudac. Tajna sjajnog okusa je u umaku: predivnoj aromi vlasca, bosiljka, majčine dušice i maslinovog ulja, pišu Fini recepti.
Sastojci:
pileća prsa, 500 g
tjestenina, 200 g penne
sir gouda, 150 g
cikorija, 150 g
grožđice, 100 g
jogurt, 150 ml
kiselo vrhnje, 1 dl
bosiljak, 1 žličica
vlasac, 1 žličica
majčina dušica, 1 žličica
ljuta mljevena paprika, 1 prstohvat
balzamični ocat
maslinovo ulje
sol i papar
Upute:
Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi.
Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice.
U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine.
Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu.
Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.