Ovo je prvi i vjerojatno jedini recept za fini i baš svaki put hrskavi krumpir iz pećnice koji biste trebali znati. Toliko je jednostavan da ga ne možete zaboraviti, a toliko je dobar da ga nećete željeti zamijeniti nekim drugim, iako možete eksperimentirati sa svim začinima koji vam padnu na pamet.
Odličan detalj je da se sve miješa u limu za pečenje, tako da nereda nema, a sve što vam treba – osim naravno krumpira – su sol, papar i maslinovo ulje. Jednostavnije ne može. A postoji jedan trik kako da vam krumpir uvijek ispadne hrskav: dobro ga posušite čistom kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnikom, primijetit ćete razliku.
Hrskavi krumpir iz pećnice bit će gotov za otprilike pola sata, a poslužiti ga možete kao grickalicu s kečapom, majonezom, kiselim vrhnjem ili drugim umakom ili ga sparite s hamburgerom, odreskom, pohanim ili pečenjem, piše punkufer.
Sastojci za hrskavi krumpir iz pećnice:
4 velika krumpira, narezana na četvrtine i osušena
2 žlice maslinovog ulja
½ čajne žličice morske soli ili po ukusu
½ čajne žličice crnog papra ili po ukusu
Priprema hrskavog krumpira iz pećnice:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Pripremite veliki lim i obložite ga papirom za pečenje.
U lim za pečenje ulijte maslinovo ulje.
Prebacite narezani krumpir na ulje.
Posolite i popaprite.
Dobro promiješajte da krumpir bude sasvim obložen uljem i začinima.
Pecite na 220 stupnjeva 25 do 30 minuta (na pola vremena okrenite krumpir), dok krumpir ne dobije boju i ne postane lijepo hrskav.