Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Hrskavi krumpir iz pećnice

RECEPT Hrskavi krumpir iz pećnice

Uvijek uspije

Ovo je prvi i vjerojatno jedini recept za fini i baš svaki put hrskavi krumpir iz pećnice koji biste trebali znati. Toliko je jednostavan da ga ne možete zaboraviti, a toliko je dobar da ga nećete željeti zamijeniti nekim drugim, iako možete eksperimentirati sa svim začinima koji vam padnu na pamet.

Odličan detalj je da se sve miješa u limu za pečenje, tako da nereda nema, a sve što vam treba – osim naravno krumpira – su sol, papar i maslinovo ulje. Jednostavnije ne može. A postoji jedan trik kako da vam krumpir uvijek ispadne hrskav: dobro ga posušite čistom kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnikom, primijetit ćete razliku.

Hrskavi krumpir iz pećnice bit će gotov za otprilike pola sata, a poslužiti ga možete kao grickalicu s kečapom, majonezom, kiselim vrhnjem ili drugim umakom ili ga sparite s hamburgerom, odreskom, pohanim ili pečenjem, piše punkufer.

Sastojci za hrskavi krumpir iz pećnice:

4 velika krumpira, narezana na četvrtine i osušena

2 žlice maslinovog ulja

½ čajne žličice morske soli ili po ukusu

½ čajne žličice crnog papra ili po ukusu

Priprema hrskavog krumpira iz pećnice:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Pripremite veliki lim i obložite ga papirom za pečenje.

U lim za pečenje ulijte maslinovo ulje.

Prebacite narezani krumpir na ulje.

Posolite i popaprite.

Dobro promiješajte da krumpir bude sasvim obložen uljem i začinima.

Pecite na 220 stupnjeva 25 do 30 minuta (na pola vremena okrenite krumpir), dok krumpir ne dobije boju i ne postane lijepo hrskav.

Vaša reakcija na temu