Neodoljivi su, hrskavi i toliko ukusni da će nestati u tren oka. Ovaj snack s kapulom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti, piše Novi list.
Sastojci:
1 kapula (luk)
1 šalica posnog sira
1 jaje
Sol i papar
Malo svježeg timijana
½ žličice suhog origana
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Ogulite kapuli i narežite je na kolute. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaje, sol i origano dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Prelijte maslinovo ulje po limu za pečenje. Savjet – budite izdašni s uljem jer će čips biti hrskaviji!
Na lim stavite otprilike jednu i pol žlicu smjese od posnog sira i žlicom je oblikujte u krugove veličine kolutića luka. Na svaki krug smjese stavite po jedan kolut luka i lagano ga pritisnite.
Gornji dio kolutića luka nakapajte još malo maslinovog ulja te začinite solju, paprom i timijanom.
Pecite u pećnici 24-28 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Izvadite gotov čips iz pećnice i pustite ga da se nekoliko minuta hladi. Potom ih pažljivo izvadite špatulom i poslužite.