Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Hrskavi proteinski čips od kapule

RECEPT Hrskavi proteinski čips od kapule

Zdrava grickalica

Neodoljivi su, hrskavi i toliko ukusni da će nestati u tren oka. Ovaj snack s kapulom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti, piše Novi list.

Sastojci:

  1 kapula (luk)
  1 šalica posnog sira
  1 jaje
  Sol i papar
  Malo svježeg timijana
  ½ žličice suhog origana
  Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Ogulite kapuli i narežite je na kolute. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaje, sol i origano dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Prelijte maslinovo ulje po limu za pečenje. Savjet – budite izdašni s uljem jer će čips biti hrskaviji!

Na lim stavite otprilike jednu i pol žlicu smjese od posnog sira i žlicom je oblikujte u krugove veličine kolutića luka. Na svaki krug smjese stavite po jedan kolut luka i lagano ga pritisnite.

Gornji dio kolutića luka nakapajte još malo maslinovog ulja te začinite solju, paprom i timijanom.

Pecite u pećnici 24-28 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Izvadite gotov čips iz pećnice i pustite ga da se nekoliko minuta hladi. Potom ih pažljivo izvadite špatulom i poslužite.

Vaša reakcija na temu