Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Diana Kalinowska from Pixabay RECEPT Hrskavi zalogaji od mozzarelle

RECEPT Hrskavi zalogaji od mozzarelle

Savršeno predjelo

Mozzarella je jedan od onih sireva koji uvijek pronađe put do stola – bilo u salatama, tjestenini ili na pizzi. No, ako želite svojim gostima poslužiti nešto posebno, ukusno i jednostavno, donosimo recept za hrskave zalogaje od mozzarelle koji nestaju s tanjura u trenu.

Sastojci (za 4 osobe):

- 250 g mozzarelle (najbolje u kuglicama)

- 2 jaja

- 100 g brašna

- 150 g krušnih mrvica

- 50 g parmezana (ribani)

- sol i papar po želji

- malo origana ili bosiljka (opcionalno)

- ulje za prženje

Priprema:

Pripremite mozzarellu – ako koristite veće kugle, narežite ih na manje komade. Osušite ih kuhinjskim papirom kako se ne bi otvarale tijekom prženja.

Pripremite panadu – u jednoj zdjeli razmutite jaja, u drugoj stavite brašno, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice s ribanim parmezanom i začinima.

Paniranje – svaki komad mozzarelle uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje, a potom u mješavinu mrvica i parmezana. Za dodatnu hrskavost postupak paniranja možete ponoviti još jednom.

Prženje – zagrijte ulje u dubljoj tavi. Pržite mozzarellu kratko, dok ne dobije zlatno-smeđu boju (1–2 minute).

Serviranje – poslužite odmah, dok su topli i sir se lijepo razvlači. Odlično idu uz umak od rajčice, domaći pesto ili tek svježu salatu.

Savjet više

Ako želite laganiju varijantu, mozzarellu možete ispeći u pećnici. Posložite panirane komade na papir za pečenje, poprskajte ih maslinovim uljem i pecite 10-ak minuta na 200 °C.

Vaša reakcija na temu