Jednostavne palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera lagana su verzija idealna za doručak. Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možete poslužiti i raznovrsne slane dodatke.
Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina. Ove će se palačinke odlično slagati i s narezanim i posoljenim avokadom ili umakom koji možete napraviti od avokada, prstohvata papra i soka od polovice limuna, piše Miss Gastro.
Sastojci:
- 100 g zobenih pahuljica
- 100 g svježeg sira
- 2 velika jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- maslinovo ulje ili maslac za prženje.
Jamiejev prijedlog za serviranje:
- 1 avokado
- 1 veliko jaje.
Priprema:
Stavite zob, sir, dva jaja i prašak za pecivo u blender i izmiksajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je pregusta, dodajte malo vode te prstohvat soli.
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri s malo ulja ili maslaca.
Dodajte tijesto u tavu, samo odredite veličinu palačinke koju želite dobiti i pecite dvije minute ili dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim preokrenite palačinku i pecite s druge strane.
Poslužite uz poširano ili jaje na oko, slaninu, čili ili avokado umak ili neku drugu vrstu umaka po želji.