Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Janjetina iz pećnice

RECEPT Janjetina iz pećnice

Oduševit će i najzahtjevnije ljubitelje ovog mesa

Janjetina iz pećnice po Receptturinom receptu fenomenalnog je okusa i oduševit će i najzahtjevnije ljubitelje ovog mesa.

Sastojci

1,2 kg janjetine

1 kg krumpira

sol

papar

ružmarin

ulje za pečenje

Upute

Opranu i posušenu janjetinu sa svih strana posoliti, a zatim je popapriti s gornje stane.

Posuti je s ružmarinom pa prebaciti u nauljeni protvan od pećnice.

Još malo s gornje strane politi s uljem.

Janjetinu peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva.

Krumpire oguliti, narezati na manje komade i staviti kuhati u posoljenu vodu.

Kad voda zakipi, kuhati 10 minuta pa procijediti.

Prebaciti krumpire u posudu pa ih začiniti sa soli, paprom, ružmarinom i malo ulja.

Dobro ih protresti da se sve dobro prožme.

Nakon pola sata izvaditi protvan iz pećnice, okrenuti meso, i ubaciti krumpir.

Krumpir dobro rasporediti po dnu protvana i zaliti s malo ulja.

Vratiti sve u pećnicu i sve peći na 180 stupnjeva 30 minuta.

Nakon 30 minuta izvaditi protvan iz pećnice, opet okrenuti meso, kao i krumpire pazeći da svugdje po njima ima ulja.

Meso zaliti sa sokom od pečenja i vratiti u pećnicu na 200 stupnjeva završnih 20 minuta da meso dobije zlaćanu boju.

Napomena:

Generalno je pravilo da se janjetina peče između 180 i 200 stupnjeva po 20 minuta za svakih 0,5 kg mesa.

Vaša reakcija na temu