Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Jednostavan kuglof s nugat namazom

RECEPT Jednostavan kuglof s nugat namazom

Za one malo ljenije u kuhinji

Kada čujemo riječi poput jednostavan i brz recept za lijene među nama, odmah podignemo obrve u znak zanimanja. Može li bolje – ispeći ukusan kolač, a da pri tome ne moramo sate i sate provesti u kuhinji. 

Ako poput nas imate dana kada žudite za dozom slatkoga, a nemate ni vremena (budimo realni, ni volje) za recepte sa sto i jednom korakom, donosimo recept za sočni kuglof od nugata i lješnjaka, donosi Novi list

Sastojci: 

5 jaja

200 g maslaca

200 šećera u prahu

100 g nugat namaza

400 g brašna

1 pakiranje praška za pecivo

100 ml mlijeka

1 pakiranje čokoladne glazure za kolače

Priprema: 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U međuvremenu odvojite žumanjke od bjelanjaka. 

Bjelanjke uz prstohvat soli utucite u čvrst snijeg. U drugoj zdjeli umiješajte maslac i šećer te dodajte žumanjke. Nakon toga dodajte nugat namaz. 

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte u mješavinu s maslacem. Za kraj postepeno dodajte utučeni snijeg od bjelanjaka. 

Kalup za kuglof namastite maslacem te ulijte smjesu. Pecite oko sat vremena. Za kraj kuglof prelijte čokoladnom glazurom.

Vaša reakcija na temu