Fini recepti donose upute za sočnu salatu koja može poslužiti kao hladno predjelo ili glavno jelo.
Sastojci:
hobotnica, 1 kg
češnjak, 1 češanj
peršin (nasjeckani)
čili papričica, 10
celer, 2 štapića (nasjeckani)
crne masline, 200 g
cherry rajčica, 200 g
limun, 1
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar
Upute:
Prvo očistite hobotnicu, a zatim ju kuhajte u kipućoj vodi u pokrivenom loncu. Dodavajte vode dok meso ne postane bijelo i mekano.
Ostavite hobotnicu da se ohladi u vodi. Kad se ohladi, ocijedite je i narežite na komadiće ne uklanjajući vanjski sloj kože ili pipke.
Začinite hobotnicu peršinom, maslinovim uljem, nasjeckanim celerom, čili papričicama, crnim maslinama, cherry rajčicama i limunovim sokom. Začinite solju i paprom po ukusu.
Možete ostaviti u hladnjaku da se marinira nekoliko sati i poslužiti hladno kao predjelo ili glavno jelo.