Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Jednostavna salata od hobotnice

RECEPT Jednostavna salata od hobotnice

Hladno predjelo ili glavno jelo

Fini recepti donose upute za sočnu salatu koja može poslužiti kao hladno predjelo ili glavno jelo.

Sastojci:

hobotnica, 1 kg

češnjak, 1 češanj

peršin (nasjeckani)

čili papričica, 10

celer, 2 štapića (nasjeckani)

crne masline, 200 g

cherry rajčica, 200 g

limun, 1

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

papar

Upute:

Prvo očistite hobotnicu, a zatim ju kuhajte u kipućoj vodi u pokrivenom loncu. Dodavajte vode dok meso ne postane bijelo i mekano.

Ostavite hobotnicu da se ohladi u vodi. Kad se ohladi, ocijedite je i narežite na komadiće ne uklanjajući vanjski sloj kože ili pipke.

Začinite hobotnicu peršinom, maslinovim uljem, nasjeckanim celerom, čili papričicama, crnim maslinama, cherry rajčicama i limunovim sokom. Začinite solju i paprom po ukusu.

Možete ostaviti u hladnjaku da se marinira nekoliko sati i poslužiti hladno kao predjelo ili glavno jelo.

Vaša reakcija na temu