Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Jednostavni cheesecake s gustom karamelom

RECEPT Jednostavni cheesecake s gustom karamelom

Brzo se priprema

Za sve ljubitelje jednostavnih slastica koje se brzo i lako spremaju, Zadovoljna.hr donosi recept koji će vam se sigurno svidjeti. Radi se o vječnom klasiku – cheesecaku, ali u kombinaciji s neodoljivom, domaćom karamelom.

Sastojci

- za podlogu:

300 g mljevenih keksa

150 g maslaca

2 žlice mlijeka

2 žlice meda

- za kremu:

500 g svježeg krem sira

250 g sirnog namaza

300 g bijele čokolade

200 ml slatkog vrhnja

5 žlica šećera u prahu

1 čajna žlica ekstrakta vanilije

1 pakiranje želatine u prahu

- za karamelu:

200 g šećera

60 g maslaca sobne temperature

120 ml slatkog vrhnja

Priprema

Pripremite karamelu. Na laganu vatru u lonac s debelim dno stavite šećer. Kad se sasvim otopio, uklonite s vatre, dodajte maslac i vrhnje pa sve dobro promiješajte dok se ne stvori kompaktna smjesa.

Pripremite podlogu od keksa. Maslac stavite u posudu na vatru i kada se potpuno otopi doavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru, a bijelu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajte vrhnju i neprestano miješajte, sve dok se čokolada ne bude potpuno otopila.

Dok se čokolada topi pripremite želatinu po uputama na vrećici. Kada želatina nabubri, dodajte čokoladi i vrhnju i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Posudu maknite s vatre dok se želatina topi kako vrhnje ne bi zakuhalo.

U dubokoj posudi umutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Po želji dodajte više ili manje šećera u prahu. Smjesi od sira dodajte smjesu s čokoladom, vrhnjem i želatinom pa kratko promiješajte mikserom na najmanjoj brzini kako bi se dvije smjese dobro povezale.

Prelijte preko podloge od keksa i ohladite preko noći.

Vaša reakcija na temu