Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Penny from Pixabay RECEPT Jesenska varijanta Aperol Spritza oduševila je mnoge

RECEPT Jesenska varijanta Aperol Spritza oduševila je mnoge

'Ovako je sto puta bolji'

Jesenski Aperol Spritz postao je pravi hit na društvenim mrežama, a posebnu popularnost stekao je na TikToku, gdje videi s ovom varijantom omiljenog koktela broje milijune pregleda.

Ovaj sezonski twist na klasični Aperol Spritz osvaja ljubitelje pića svojom aromatičnom kombinacijom, u kojoj se uz klasični Aperol i prošek dodaje cider od jabuke.

U komentarima ispod objava mnogi pišu kako je ova verzija sto puta bolja te da će Aperol nastaviti piti baš ovako, piše Zadovoljna.

Jesenski Aperol Spritz – sastojci:

Aperol

Prošek

Cider od jabuke

Mineralna

Šećer

Cimet

Po želji štapić cimeta

Po želji aromatične kockice leda

Jesenski Aperol Spritz – priprema:

Pomiješajte šećer i cimet pa umočite rub čaše.

Po želji, prije pripreme, napravite aromatične kockice leda, tako da u kalup za led stavite sitno nasjeckanu jabuku, anis i cimet, prelijte vodom i stavite u zamrzivač. Ovaj korak možete preskočiti.

Kockice leda prelijte Aperolom, dodajte cider od jabuke, prošek i na kraju mineralnu vodu.

Po želji ukrasite korom cimeta.

Savjet: Nismo naveli točne omjere kako biste jačinu koktela mogli prilagoditi svome ukusu. Postoje i druge verzije ovog viralnog pića, a jedna od njih je varijanta u kojoj jabučni cider zamijenite sokom od kruške.

Vaša reakcija na temu