Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Qiu zhi from Pixabay RECEPT Jogurt torta bez jaja

RECEPT Jogurt torta bez jaja

Gotova u tren oka

Novi list donosi recept za klasičnu jogurt tortu bez jaja, koja je uz korištenje sojinog jogurta pogodna i za vegane.

Riječ je o vrlo jednostavnom i brzom receptu, gdje se čaša od jogurta koristi kao mjera za ostale sastojke. Naravno, ovom osnovnom receptu možete dodati komadiće čokolade ili svježeg voća, ali i sušeno voće, primjerice orahe, lješnjake, kandirano voće… Možete ju napuniti i džemom ili čokoladnom kremom ili glazirati, sve što vam padne na pamet.

Sastojci za jogurt tortu promjera 24 cm:

- 2 i 1/2 čaše jogurta

- 2 čaše smeđeg šećera

- dvije čaše brašna

- 1 čaša krumpirovog škroba

- 1 čaša kikirikijevog ili suncokretovog ulja

- prstohvat soli

- 1 vrećica praška za pecivo

- 2 žlice sode bikarbone

- 1 bočica ekstrakta vanilije ili 1 vrećica vanilina (po želji)

Priprema:

U zdjelu stavite jogurt i smeđi šećer i dobro promiješajte da se sjedine. Zatim dodajte ulje i eventualno ekstrakt vanilije ili vanilin, te dobro promiješajte dok smjesa ne postane homogena. Sada dodajte prosijano brašno, škrob i sol.

Miješajte pjenjačom i na kraju dodajte prašak za pecivo. Nježno promiješajte. Smjesu morate izliti u tepsiju promjera 24 cm, prekrivenu mokrim i ocijeđenim papirom za pečenje pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180° i pecite 40 - 45 minuta.

Kada se torta ohladi, možete ju posuti šećerom u prahu ili ju puniti po želji.

Vaša reakcija na temu