Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Juha od brokule koju će voljeti i najveći mrzitelji zelenila

RECEPT Juha od brokule koju će voljeti i najveći mrzitelji zelenila

Iznimno je zdrava

Brokula je iznimno zdrava namirnica iz porodice kupusnjača koja obiluje prehrambenim vlaknima, vitaminima i mineralima. Može dodavati brojnim jelima - od variva do curryja, a od nje se mogu raditi fine guste juhe i kreme.

Ako niste ljubitelj brokule, ali i dalje želite uživati u njezinim blagodatima, produbite joj okus namirnicama koje volite. Primjerice, skuhajte je u mesnom temeljcu te pretvorite u gustu juhu, a potom je dodatno začinite slasnim naribanim parmezanom.

Sastojci za juhu:

- 1 kg brokule

- 1 l pilećeg temeljca

- 100 g naribanog parmezana

- 90 g svježih listića špinata

- 3 žlice limunova soka

- 2 češnja češnjaka

- 1 luk

- 1 žlica naribane korice limuna

- biljno ulje za pirjanje

- sol i papar po želji.

Priprema:

1. Narežite brokulu na manje cvjetove, a stabljike na tanke kriške.

2. U većem loncu zagrijte ulje, pa na njemu prepirjajte luk dok ne omekša.

3. Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute.

4. Dodajte nasjeckane stabljike brokule, posolite, popaprite i sve zajedno pirjajte oko tri minute.

5. Dodajte ostatak brokule i podlijte mesnim temeljcem. Pustite da se povrće kuha oko 15-ak minuta odnosno dok brokula ne omekša.

6. Pred kraj kuhanja dodajte i listiće špinata da povene.

7. Dodajte u lonac limunov sok i koricu te naribani parmezan. Sastojke pretvorite u gustu juhu uz pomoć štapnog miksera ili klasičnog blendera.

8. Provjerite okus i po potrebi dodajte još soli i papra.

9. Poslužite toplo s kriškom kruha, piše Punkufer

Vaša reakcija na temu