Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Juha od bundeve

RECEPT Juha od bundeve

Jesenski obrok

Juha od bundeve dopast će se ljubiteljima kremastih juha, no u njoj će uživati i svi ostali jer ova skladna cjelina jesenskih okusa jednostavno oduševljava. Odlično se slaže s preprženim kockicama od kruha ili žemlje, piše Recepttura.

Sastojci

1 kg očišćene bundeve

3 veće mrkve

2 srednja krumpira

1 veća glavica crvenog luka

½ zelene paprike

2 grančice peršina

2 grančice celera

3 žlice maslinovog ulja ili maslaca

1 l vode

sol papar

1 žemlja ili pecivo

Upute

Oguliti bundevu i prerezati na pola po dužini.

Žlicom izdubiti koštice.

Narezati obje polovice bundeve na kockice veličine zalogaja.

Očistiti crveni luk i narezati ga na komadiće.

Oguliti mrkvu i narezati na kolutove.

Oprati papriku, narezati na polovice te polovicu na komade.

U posudi na štednjaku staviti maslinovo ulje, zagrijati ga te ubaciti narezani luk i prodinstati.

Kad je luk postao staklast, dodati bundevu i promiješati.

Pirjati na laganoj vatri.

Ubaciti i mrkvu i papriku i dinstati uz miješanje.

Oguliti krumpir, oprati ga, narezati i ubaciti da se dinsta.

Oprati peršin i celer, narezati na manje komade i ubaciti u smjesu.

Dinstati petnaestak minuta.

Doliti vodu u smjesu, poklopiti i pustiti da zakipi.

Kada zakipi kuhati još dvadesetak minuta.

Posoliti prema ukusu.

Dok se juha kuha, narezati žemlju ili pecivo na kockice.

Staviti ih na grill tavu i zagrijavati uz stalno miješanje i okretanje.

Paziti da ne pregore.

Kad su dobili zlaćanu boju, staviti ih u posudu i poslužiti uz juhu.

Juhu maknuti sa vatre i procijediti je.Ne bacati tekućinu!!!

Štapnim mikserom sve usitniti i opet sjediniti sa tekućinom.

Vratiti na štednjak i uz zagrijavanje miješati da se dobije kremasta smjesa.

Dok je još vruća, juhu sipati u tanjur i poslužiti.

Vaša reakcija na temu