Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ralph from Pixabay RECEPT Juha od pečene hokaido tikve

RECEPT Juha od pečene hokaido tikve

Jesenski klasik

S obzirom na to da je počela jesen, Mamin ručak donosi recept za ukusnu jesensku juhu koja je ujedno i jednostavna za pripremu.

Juhu od pečene hokaido tikve jedan je od jesenskih gastronomskih klasika.

Možete ju poslužiti s komadićima pečenog kruha.

Sastojci:

pola hokaido tikve srednje veličine

jedna glavica luka

tri režnja češnjaka

dvije mrkve

jedna crvena paprika

peršin

celer

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.

Hokaido tikvu ogulite i izvadite joj koščice. Ako ne uspijete skroz oguliti koru, nema veze ako malo ostane.

U posudu za pečenje stavite hokaido tikvu, luk, češnjak, mrkvu i papriku narezanu na komade. Sve dobro posolite, začinite maslinovim uljem i stavite peći. Povrće nije potrebno prekrivati folijom.

Povrće pecite otprilike 30 minuta i zatim ga zajedno sa svim sokovima prebacite u lonac.

Dodajte svježi peršin i celer te sve zajedno usitnite štapnim mikserom.

Juha će biti gusta, pa dodajte vode koliko vam je potrebno da ju lijepo izblendate.

Juhu zakuhajte, samo na kratko da se sve poveže i posolite. Možete dodati i malo kurkume, po želji.

Vaša reakcija na temu