Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Silvia from Pixabay RECEPT Keksići s pistacijom

RECEPT Keksići s pistacijom

Ispunit će vaš dom neodoljivim mirisima

Božićno vrijeme je vrijeme slastica. Vanili kiflice, razni keksići, zvjezdice od cimeta…

Ima toliko ukusnih varijanti da pećnica kod kuće radi punom parom. Međutim, ako ove godine svom standardnom repertoaru želite dodati novog favorita, naš je savjet da isprobate ove božićne keksiće od pistacija.

Brzo i jednostavno se pripremaju i zagarantirano će oduševiti vaše nepce, piše Novi list.

Sastojci za cca. 40 komada:

300 g brašna

200 g nesoljenih pistacija, oguljenih i nasjeckanih

250 g maslaca, sobne temperature

1 prstohvat soli

100 g šećera u prahu

1 žličica cimeta

1 žličica muškatnog oraščića

Priprema: 

U zdjeli za miješanje ručnim mikserom izmiješajte maslac i šećer u prahu. Zatim dodajte cimet, muškatni oraščić i sol te promiješajte. Prosijte brašno preko smjese maslaca i umiješajte u mekano prhko tijesto. Zatim umiješajte 125 g nasjeckanih pistacija.

Rukama na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte tijesto u valjak debljine oko 5 cm. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata. Pred kraj vremena hlađenja zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Rolu tijesta razmotajte i oštrim nožem izrežite na oko 40 kriški. Raširite ih tako da se ne dodiruju pa po želji pospite preostalim pistacijama. Kekse stavite u pećnicu i pecite 10-12 minuta. Ako keksićima želite dati još više slatkoće, možete dodati, na primjer, šećernu glazuru ili šećerni posip. 

Vaša reakcija na temu