Recept za hrskavi slane keksiće za grickanje kod kuće ili za ponijeti sa sobom van donosi Coolinarika, prenosi N1.
Sastojci
- 320 g brašna
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 1 jaje
- 100 g ribanog sira
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 120 g maslaca
- malo mlijeka
- sezam ili sjemenke po želji
Priprema
Sve sastojke pomiješati, maslac najbolje ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša i isjeći ga na manje komade.
Umijesiti sve u fino, glatko tijesto, oblikovati u kuglu i staviti da miruje 20 minuta na hladnom.
Pripremiti dva pleha obložena papirom za pečenje. Tijesto na malo brašna razviti na oko pola centimetra debljine i raditi oblike po želji pa stavljati na pleh.
Premazati svaki s malo mlijeka, posuti sezamom ili sjemenkama po želji i peći na 190 stupnjeva 15 minuta.