Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marc Pascual from Pixabay RECEPT Kisele paprike

RECEPT Kisele paprike

Bez konzervansa

Recepttura donosi upute za kisele paprike u tegli koje se pripremaju bez umjetnih konzervansa.

Sastojci

3 kg paprike paradajzerice

3 litre vode

1 litra alkoholnog octa

10 dag soli

5 dag šećera

1 dl ulja

papar u zrnu po ukusu

Upute

Staklenke i poklopce oprati i osušiti.

Za sterilizaciju ih staviti u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva 10 minuta.

Izvaditi staklenke iz pećnice.

Paprike oprati i dobro osušiti.

Narezati ih na polovice te očistiti od sjemenki.

U veliku posudu na šporetu sipati vodu, zatim ulje, alkoholni ocat, šećer i sol.

Upaliti štednjak na najjače i par puta promiješati.

Pustiti da smjesa na štednjaku zavrije.

Ubacivati polovice paprika za otprilike jednu staklenku (kod nas je to 12 polovica).

Kuhati oko dvije minute s jedne strane, pa ih prevrnuti da se i s druge strane kuhaju oko 2 minute.

Kuhane paprike vaditi i slagati u oprane i obrisane staklenke koje su sterilizirane u pećnici na 150 stupnjeva 10 minuta i po želji dodati papar u zrnu.

Kad su potrošene sve paprike, preliti ih tekućinom u kojoj su kuhale.

Zatvoriti poklopcem pa ostaviti da se ohlade preko noći.

Sutradan doliti svježe zavritom tekućinom, jer će preko noći paprike popiti tekućinu.

Vruću tekućinu doliti u svaku staklenku do vrha, pa potom dobro zatvoriti poklopcem.

Držati na hladnom i suhom mjestu.

Vaša reakcija na temu