Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kiseli kupus 'na domaći način'

RECEPT Kiseli kupus 'na domaći način'

Pravi saveznik u borbi protiv virusa

S nižim temperaturama kreće i sezona prehlada i gripa, a odličan saveznik za dizanje imuniteta je kupus iliti kapuz, bogat vitaminom C.

Može se pripremiti na razne načine, a danas vam donosimo vrlo jednostavan recept, koji možete prilagoditi svom ukusu - primjerice, ako nemate piletine ili pancete, dodajte malo više nekog drugog mesa.

Uz ovo jelo, preporučamo da servirate pire od krumpira ili palentu, piše Glas Istre.

Sastojci:

1 kg domaćeg kiselog kupusa

1 batak sa zabatkom

2 kotleta

10 dkg pancete

3 režnja češnjaka

maslinovo ulje

lovorov list

papar u zrnu

vino

Priprema: 

U dubljem loncu na vrućem ulju zapržiti svo meso da se napravi korica.

Dodati pancetu, malo zapržiti pa dodati češnjak i lovorov list i papar u zrnu.

Na sve to, dodati kiseli kupus koji ste prethodno isprali.

Podliti potom s malo vina, kratko prodinstati, pa uliti vode toliko da prekrije sve sastojke. Poklopite lonac i dinstajte na laganoj temperaturi najmanje sat vremena uz povremeno miješanje. 

Vaša reakcija na temu