Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Yousafbhutta from Pixabay RECEPT Klasični tiramisu

RECEPT Klasični tiramisu

Jednostavna priprema

Tiramisu je kremasti kolač koji se ne peče i u njega ne idu jaja. Odličan je izbor u toplijim mjesecima, budući da ga se poslužuje iz hladnjaka. Jednostavno se priprema.

Potrebno je

500 g sira mascarpone

50 - 100 ml mlijeka

50 g šećera 

1 vanilin šećera

6 žlice amaretta ili ruma

125 ml hladnog espressa ili jake kave (može i instant)

200 g piškota

Priprema

U zdjeli pjenjačom izmiješajte mascarpone, mlijeko, šećer, vanilin šećer i tri žlice amaretta ili ruma. Ostatak amaretta ili ruma pomiješajte s kavom u posebnoj zdjelici.

Polovinu piškota stavite u četvrtastu vatrostalnu posudu i poškropite ih mješavinom kave i amaretta ili ruma. Potom nanesite polovicu smjese od mascarponea. Slažete dok ne posložite sve sastojke. Kolač prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku. Može se poslužiti i nakon nekoliko sati, ali je bolje da ostane preko noći, da se svi sastojci sljube. Prije posluživanja pospite ga kakaom.

Vaša reakcija na temu