Tiramisu je kremasti kolač koji se ne peče i u njega ne idu jaja. Odličan je izbor u toplijim mjesecima, budući da ga se poslužuje iz hladnjaka. Jednostavno se priprema.
Potrebno je
500 g sira mascarpone
50 - 100 ml mlijeka
50 g šećera
1 vanilin šećera
6 žlice amaretta ili ruma
125 ml hladnog espressa ili jake kave (može i instant)
200 g piškota
Priprema
U zdjeli pjenjačom izmiješajte mascarpone, mlijeko, šećer, vanilin šećer i tri žlice amaretta ili ruma. Ostatak amaretta ili ruma pomiješajte s kavom u posebnoj zdjelici.
Polovinu piškota stavite u četvrtastu vatrostalnu posudu i poškropite ih mješavinom kave i amaretta ili ruma. Potom nanesite polovicu smjese od mascarponea. Slažete dok ne posložite sve sastojke. Kolač prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku. Može se poslužiti i nakon nekoliko sati, ali je bolje da ostane preko noći, da se svi sastojci sljube. Prije posluživanja pospite ga kakaom.