Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kokošja juha s noklicama

RECEPT Kokošja juha s noklicama

Vrijeme je za ovakve delicije

Recept za kokošju juhu s noklicama donosi Glas Istre.

Sastojci:

Dijelovi kokoši ( krila,nogice,leđa...)

Mrkva

Celer korijen

Celer lišće

Paprika

Cvjetača

Brokula

Grašak

2 žlice paradajza u tubi

Peršin

Vegeta

Za noklice :

2 žlice masti

10 žlica griza

Malo soli

Po želji peršin

1 jaje

Priprema:

Pripremite povrće za juhu : mrkvu naribajte na ribež, ostalo povrće narežite na komadiće, a papriku ostavite cijelu. U veću posudu stavite hladnu vodu i stavite kuhati povrće i kokoš. Dodajte vegetu i pomidor u tubi. Kada juha zakipi, smanjite vatru i lagano kuhati 2 do 3 sata.

Otprilike sat vremena prije nego je juha kuhana, pripremite noklice.

Jaje posolite pa ga dobro razmutite s vilicom. Zatim dodajte mast ili ulje i mutite dok se sastojci ne sjedine. Nakon toga dodajte griz i peršin. Opet sve dobro pomiješajte. Poklopite s prozirnom folijom i ostavite bar pola sata tako. Pred sam kraj kuhanja, dodajte ih u juhu čajnom žlicom. Imajte na umu da prilikom dodavanja noklica juha ne smije ključati. Kuhajte ih 10-ak minuta.

Vaša reakcija na temu