Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kolač od jabuka gotov za 10 minuta

RECEPT Kolač od jabuka gotov za 10 minuta

Brzi desert

Ovaj sočan biskvit s jabukama ima nekoliko prednosti. Izuzev toga što je zaista ukusan, priprema je kratka i neće kasnije iza tebe ostati hrpa prljavog posuđa

Ponekad stvarno nemamo vremena za slastice čija priprema zahtijeva puno vremena i zato ti predlažemo da na svoju listu brzih slastica svakako uvrstiš ovaj provjereni recept za brzinski kolač od jabuka. Sve što ti treba za brzinski kolač od jabuka su funkcionalna pećnica, jedna posuda za miksanje, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke. 

Iako će biti ukusan i bez posebnih dodataka, predlažemo ti da ga poslužiš uz tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda od vanilije. Ali super dodatak je i engleska krema od vanilije i jaja, odnosno popularni custard, piše Miss Gastro.

Sastojci:

120 g glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

prstohvat soli

120 g maslaca

150 g šećera

2 velika jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

3 žlice ruma

2 slatke jabuke

Postupak:

Operi, oguli i nareži jabuku na kockice.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje.

Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj.

Suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo i sol, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom žlicom, a na kraju dodaj i jabuke.

Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu žlicu.

Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš vaditi iz kalupa.

Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu