Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kolač od jabuka i griza

RECEPT Kolač od jabuka i griza

Najfinija i najbrža slastica

Kolači s jabukama definitivno zauzimaju posebno mjesto kod sladokusaca i rijetko tko im može odoljeti. Baš takav je i ovaj brz i ukusan kolač od jabuka i griza

Recept za kolač je jako jednostavan i kolač je baš brzo gotov, tako da ga možeš pripremati i za najužurbanijih dana. Najviše vremena ćeš potrošiti na ribanje jabuka, sve ostalo je - 'piece of cake', piše Miss Gastro.

Suhi sastojci:

2 šalice brašna

2 šalice griza

1 prašak za pecivo

1 šalica šećera

1 vanilin šećer

Sastojci za nadjev:

1-1,5 kg jabuka

1 vanilin šećer

cimet

1/2 šalice šećera (1 šalica = 250 ml)

150 g maslaca

Postupak:

Prosij brašno i prašak za pecivo. Dodaj griz i šećer. Sve zajedno pomiješaj i raspodijeli na 3 jednaka dijela.

Jabuke naribaj i pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdijeli na 2 jednaka dijela. Jabuke se ne cijede, jer će njihov sok natopiti sipano tijesto i ono će postati mekano tijekom pečenja.

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. 

Posudu za pečenje premaži maslacem ili uljem. 

Kao prvi sloj stavi suhe sastojke, žlicom poravnaj, dodaj polovinu jabuka, rukama ili žlicom, dodaj drugi dio suhih sastojaka, poravnaj žlicom i pritom malo utisni, pa dodaj preostale jabuke. Utisni jabuke i posipaj zadnji sloj suhih sastojaka. Dobro sve utisni.

Preostali maslac naribaj ili nareži na tanke listiće i poslaži po kolaču.

Peci oko 45 minuta.

Vaša reakcija na temu