Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Kolač od maka i sira

RECEPT Kolač od maka i sira

Sklad okusa i boja

Mak spada među one namirnice koje se vole ili ne vole. Njegovim ljubiteljima sviđat će se gotovo svi kolači s makom. U ovom je slučaju u kombinaciji sa sirom i uz aromu limuna. Sklad okusa i boja.

Sastojci:

4 jaja

15 dkg šećera

75 grama brašna

1 žličica praška za pecivo

1,25 dcl ulja

10 dkg mljevenog maka

2 žlice pudinga od vanilije (u prahu)

1 neprskani limun

25 dkg svježeg sira

Priprema:

Dva žumanjka istući sa 10 dkg šećera. Postepeno dodati 75 grama brašna sa žličicom praška za pecivo. Umiješati još 1,25 dcl ulja i 10 dkg mljevenog maka te na koncu snijeg od dva bjelanjka.

Pripremiti drugu smjesu od 2 žumanjka i 5 dkg šećera, 2 žlice pudinga od vanilije, naribane korice i soka jednog limuna. Dodati 25 dkg svježeg sira i na koncu snijeg od dva bjelanjka.

U posudu za pečenje (25 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje uliti prvu smjesu od maka, pa na nju izliti smjesu od sira. Malo promiješati vilicom da se smjesa šatira i zatim staviti peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu