Odličan kolač od rogača i jabuka vrlo je sočan, te iznimno ukusan. Toliko je dobar da ga vole i oni koji nisu pretjerani ljubitelji rogača, piše Recepttura.
Sastojci
4 jaja
120 g šećera
2 vanilin šećera
100 ml mlijeka
100 ml ulja
150 g glatkog brašna
100 g mljevenog rogača
1 prašak za pecivo
3 velike jabuke
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Upute
Razbiti jaja u većoj posudi.
Dodati šećer i vanilin šećer i pjenasto umutiti.
Uliti mlijeko i ulje i kratko promiješati.
U zasebnoj posudi pomiješati brašno, mljeveni rogač i prašak za pecivo.
Ovu suhu smjesu u nekoliko puta sipamo u pjenastu smjesu i svaki puta miješamo mikserom.
Oguliti i očistiti oprane jabuke pa ih izribati.
Dodati jabuke u smjesu i sve dobro ručno izmiješati.
Protvan dimenzija 33×19 namastiti i pobrašniti.
Uliti smjesu za biskvit i poravnati.
Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.
Ispečeni biskvit izvaditi iz pećnice pa ohladiti na sobnu temperaturu.
Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuhanje s uljem pa prohlađenu preliti po ohlađenom kolaču.
Pustiti da se glazura stvrdne prije rezanja i posluživanja.