Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PublicDomainPictures from Pixabay RECEPT Kolač od rogača i jabuka

RECEPT Kolač od rogača i jabuka

Sočan i ukusan

Odličan kolač od rogača i jabuka vrlo je sočan, te iznimno ukusan. Toliko je dobar da ga vole i oni koji nisu pretjerani ljubitelji rogača, piše Recepttura.

Sastojci

4 jaja

120 g šećera

2 vanilin šećera

100 ml mlijeka

100 ml ulja

150 g glatkog brašna

100 g mljevenog rogača

1 prašak za pecivo

3 velike jabuke

Glazura

150 g čokolade za kuhanje

6 žlica ulja

Upute

Razbiti jaja u većoj posudi.

Dodati šećer i vanilin šećer i pjenasto umutiti.

Uliti mlijeko i ulje i kratko promiješati.

U zasebnoj posudi pomiješati brašno, mljeveni rogač i prašak za pecivo.

Ovu suhu smjesu u nekoliko puta sipamo u pjenastu smjesu i svaki puta miješamo mikserom.

Oguliti i očistiti oprane jabuke pa ih izribati.

Dodati jabuke u smjesu i sve dobro ručno izmiješati.

Protvan dimenzija 33×19 namastiti i pobrašniti.

Uliti smjesu za biskvit i poravnati.

Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Ispečeni biskvit izvaditi iz pećnice pa ohladiti na sobnu temperaturu.

Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuhanje s uljem pa prohlađenu preliti po ohlađenom kolaču.

Pustiti da se glazura stvrdne prije rezanja i posluživanja.

Vaša reakcija na temu