Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Melk Hagelslag from Pixabay RECEPT Kolač s borovnicama

RECEPT Kolač s borovnicama

Jednostavan, brz i fin

Kolač s borovnicama radi se od samo nekoliko sastojaka, a iako je iznimno jednostavan jako je fin i osvježavajuć, piše Recepttura.

Sastojci

3 jaja

240 g šećera

2 vanilin šećera

240 ml kiselog vrhnja

150 ml ulja

1 limun sok i korica

400 g glatkog brašna

10 g praška za pecivo

prstohvat soli

500 g borovnica

Ukrašavanje:

šećer u prahu

Upute

Mutiti mikserom cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom da smjesa postane svijetla i gusta.

Dodati kiselo vrhnje i ulje pa opet kratko miksati.

Naribati koricu limuna te iscijediti sok (ovisno o veličini limuna ocijediti cijeli ili pola limuna).

Sipati brašno, prašak za pecivo, koricu i sok od limuna te sol pa ručno pjenjačom izmiješati smjesu da nema grudica.

Protvan dimenzija 19×33 centimetra namastiti i pobrašniti.

Sipati u protvan otprilike pola smjese i po njoj rasporediti polovicu opranih borovnica.

Preko njih rasporediti ostatak smjese za biskvit, pa staviti preostale borovnice.

Žlicom lagano utisnuti borovnice.

Kolač se peče u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 45 minuta.

Kolač ohladiti na sobnu temperaturu pa posuti šećerom u prahu prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu