Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kolač s breskvama

RECEPT Kolač s breskvama

Slatki ljetni hit

Oni najjednostavniji kolači zapravo su i najukusniji. S obzirom na to da je ljeto i sezona breskvi, marelica, nektarina, Miss Gastro donosi recept za superbrzi i jednostavni kolač koji možeš na brzinu smućkati dok spremaš ručak i uskoro ćeš imati desert uz popodnevnu kavu.

Uz mali trik, kolač ostaje sočan. Naime, umjesto da ga pospete šećerom u prahu, premažite ga marmeladom od marelice.

Sastojci

Jaje 2 kom

Šećer kristal 200 g

Brašno 270 g

Jogurt 200 ml

Prašak za pecivo 0,50 kom

Vanilin šećer 1 kom

Limunova korica 1 kom

Suncokretovo ulje 100 ml

Breskva 500 g

Marmelada od marelice 3 žlica

Postupak

Jaja (cijela) izmutiti pjenasto sa šećerom, dodati ulje i jogurt ili kiselo vrhnje, a zatim postepeno dodavati suhe sastojke i mutiti dok ne dobijete smjesu bez grudica.

Smjesu izliti u namašćeni pleh po izboru, i po vrhu poslagati breskve narezane također po želji, na veće ili manje kriške.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva, na cca 45-50 min.

Vruć kolač premazati marmeladom.

Vaša reakcija na temu