Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Congerdesign from Pixabay RECEPT Kolač sa višnjama i grizom

RECEPT Kolač sa višnjama i grizom

Za one koji nemaju vremena

Ovaj jednostavni kolač sa višnjama i grizom dobar je izbor kad na brzinu trebate desert u kojem će svi uživati.

Može se jesti dok je topao ali još je bolji u hladnoj varijanti, pišu Kolači.biz.

Sastojci:

5 jaja

120 g šećera

200 ml jogurta

100 ml ulja

200 g brašna

150 g griza

1/2 praška za pecivo

500 g opranih i očišćenih višanja

po želji šećer u prahu za posip

Priprema:

Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U žumanjke dodajte šećer i pjenasto izradite. Nastavite dodavati ulje i jogurt, te kratko izmiksajte.

Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i griz, sve sjedinite. Potrebno je dodati izrađene bjelanjke, koje pjenjačom sjedinite s ostalim sastojcima.

Tepsiju pouljite i pobrašnite. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.

Oprane i očišćene višnje rasporedite po kolaču. Ukoliko koristite višnje iz teglice, prethodno ih ocijedite u cjediljki.

Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta. Kad je gotov, ostavite da se ohladi.

Prije rezanja kolač po želji posipajte šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu