Ovaj jednostavni kolač sa višnjama i grizom dobar je izbor kad na brzinu trebate desert u kojem će svi uživati.
Može se jesti dok je topao ali još je bolji u hladnoj varijanti, pišu Kolači.biz.
Sastojci:
5 jaja
120 g šećera
200 ml jogurta
100 ml ulja
200 g brašna
150 g griza
1/2 praška za pecivo
500 g opranih i očišćenih višanja
po želji šećer u prahu za posip
Priprema:
Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U žumanjke dodajte šećer i pjenasto izradite. Nastavite dodavati ulje i jogurt, te kratko izmiksajte.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i griz, sve sjedinite. Potrebno je dodati izrađene bjelanjke, koje pjenjačom sjedinite s ostalim sastojcima.
Tepsiju pouljite i pobrašnite. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.
Oprane i očišćene višnje rasporedite po kolaču. Ukoliko koristite višnje iz teglice, prethodno ih ocijedite u cjediljki.
Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta. Kad je gotov, ostavite da se ohladi.
Prije rezanja kolač po želji posipajte šećerom u prahu.