Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasta bounty torta

RECEPT Kremasta bounty torta

Podsjeća na poznatu čokoladicu

Ako volite Bounty čokoladice, onda ćete ovu tortu obožavati! Svojim neodoljivim okusom podsjeća na omiljenu čokoladicu, a veoma je kremasta i idealna za sve prilike. Voljet će je i mali i veliki.

Sastojci: (biskvit za kalup 20 cm)

- 2 jaja

- 80 g šećera

- pola vanilin šećera

- 80 ml ulja

- 100 ml mlijeka

- 70 g glatkog brašna

- 20 g kakaa

- pola praška za pecivo.

Krema:

- 350 ml mlijeka

- 70 g šećera

- pola vanilin šećera

- 50 g griza

- 90 g kokosa

- 60 g maslaca.

Ganache:

- 100 ml slatkog vrhnja za šlag

- 100 g tamne čokolade.

Dodatno:

- 150 ml mlijeka

- 1-2 žlica šećera.

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C stupnjeva. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta, piše 24sata.

Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera. Kremu pripremite tako da u loncu zakuhate mlijeko i šećere, kratko maknete s vatre pa umiješate griz i kokos. Vratite na vatru i kuhajte još 2 minute dok se ne zgusne.

U gotovu kremu dodajte maslac narezan na kockice, izmiješajte dok se ne otopi pa s kremom prelijte tortu koju ste ostavili u kalupu.

Za ganache preljev u manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje za šlag i čokoladu pa zakuhajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.

Vaša reakcija na temu