Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasta juha od bundeve

RECEPT Kremasta juha od bundeve

Omiljeno jesensko jelo

Iako recepti od bundeve iskaču sa svih strana, nekima nije toliko poznata. Ako je još niste ni probali, juha je dobar izbor za početak. Nije slatka ako ste to mislili, a sami si možete dodati ljutine koliko vam paše, piše Index.

Sastojci

1,5 kg bundeve (npr. muškatna, hokaido, kabocha...), očišćena i razrezana na četvrtine

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice maslaca

1 crveni luk

1 l pilećeg ili povrtnog temeljca (više ako je potrebno)

50 g grčkog jogurta

sol, papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje lagano namastite običnim ili uljem u spreju.

Bundevu ogulite, narežite na manje komade, stavite na pripremljeni lim za pečenje, poškropite maslinovim uljem i posolite. U jednom sloju rasporedite po limu.

Pecite bundevu oko sat vremena te na pola vremena promiješajte. Pecite dok ne omekša.

U međuvremenu na srednje jakoj vatri u velikom loncu zagrijte maslac. Ubacite sitno sjeckani luk i pržite 4 do 5 minuta miješajući.

Umiješajte bundevu i temeljac. Posolite, popaprite po ukusu. Ostavite da juha zakuha, zatim ju sklonite sa štednjaka.

Štapnim mikserom prođite kroz juhu da ju ispasirate, dodajte grčki jogurt i izmiješajte. Poslužite vruće.

Vaša reakcija na temu