Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoli from Pixabay RECEPT Kremasta juha od gljiva

RECEPT Kremasta juha od gljiva

Jednostavno i brzo

Topla i krepka juhica mnogima je omiljeni zimski ručak. Osim što je hranjiva, ona grije dušu i tijelo, nastaje brzo i lako i baš zato ima sve kriterije za savršen obrok. Možda i najomiljenija kremasta juha jest ona od gljiva, a u nastavku možete pronaći recept od svega nekoliko sastojaka koji oduševljava već na prvu žlicu.

Sastojci:

150 g šampinjona

2 manja krumpira

Pola stabljike poriluka

3 češnja češnjaka

Svježi peršin

200 ml vrhnja za kuhanje

Začini po želji

Priprema:

Na malo maslinova ulja dodati narezane šampinjone, krumpir, poriluk i češnjak. Zaliti vodom i kuhati sve dok povrće ne omekša.

Štapnim mikserom usitniti do kremaste teksture pa po potrebi dodati još malo vode, ovisno o željenoj gustoći.

Kuhati još nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi pa začiniti po želji. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još pet minuta.

Na kraju dodati svježi peršin i sjemenke po želji.

Postoji mnogo recepata za kremastu juhu od gljiva, a ovaj je sa Zadovoljnom podijelila food blogerica Bojana. Još ukusnih recepata koji griju dušu i tijelo možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu.

Vaša reakcija na temu