Topla i krepka juhica mnogima je omiljeni zimski ručak. Osim što je hranjiva, ona grije dušu i tijelo, nastaje brzo i lako i baš zato ima sve kriterije za savršen obrok. Možda i najomiljenija kremasta juha jest ona od gljiva, a u nastavku možete pronaći recept od svega nekoliko sastojaka koji oduševljava već na prvu žlicu.
Sastojci:
150 g šampinjona
2 manja krumpira
Pola stabljike poriluka
3 češnja češnjaka
Svježi peršin
200 ml vrhnja za kuhanje
Začini po želji
Priprema:
Na malo maslinova ulja dodati narezane šampinjone, krumpir, poriluk i češnjak. Zaliti vodom i kuhati sve dok povrće ne omekša.
Štapnim mikserom usitniti do kremaste teksture pa po potrebi dodati još malo vode, ovisno o željenoj gustoći.
Kuhati još nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi pa začiniti po želji. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još pet minuta.
Na kraju dodati svježi peršin i sjemenke po želji.
Postoji mnogo recepata za kremastu juhu od gljiva, a ovaj je sa Zadovoljnom podijelila food blogerica Bojana. Još ukusnih recepata koji griju dušu i tijelo možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu.