Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasta salata od krumpira sa slaninom

RECEPT Kremasta salata od krumpira sa slaninom

Sve je gotovo za pola sata

Ova kremasta salata od krumpira sa slaninom sadrži mladi krumpir s majonezom, kiselim vrhnjem, octom, celerom i svježim začinskim biljem. I slaninu, naravno. A za pripremu vam treba samo pola sata, piše Novi list.

Sastojci:

crveni mladi krumpir

sol i crni papar

8 kriški slanine

1/2 šalice majoneze

1/4 šalice kiselog vrhnja

3 žlice octa (vinskog)

4 stabljike celera, tanko narezane

1/2 šalice nasjeckanog svježeg ravnog lista peršina

1/4 šalice nasjeckanog svježeg estragona

Priprema:

Stavite krumpir u veliku posudu. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije krumpir i pustite da zavrije. Dodajte 1 žličicu soli, smanjite vatru i dinstajte dok ne omekša, 15 do 18 minuta. Ocijedite i pustite pod hladnom vodom da se ohladi. Izrezati na četvrtine.

U međuvremenu slaninu pecite u velikoj tavi na umjerenoj vatri, 6 do 8 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite na komade.

U velikoj zdjeli umutite majonezu, kiselo vrhnje, ocat, ¾ žličice soli i ½ žličice papra. Dodajte krumpir i celer. Prije posluživanja rasporedite na vrh peršin, estragon i slaninu.

Vaša reakcija na temu