Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasta tjestenina s piletinom i povrćem iz jednog lonca

RECEPT Kremasta tjestenina s piletinom i povrćem iz jednog lonca

Vrijeme pripreme je oko 10 minuta, a kuhanja pola sata

Recepata za jela koja se pripremaju u jednom loncu nikad previše. Manje je posuđa za prati, a i takva jela odlično su rješenje za popodnevne i večernje obroke tijekom radnog tjedna ili kada imate goste, a ne želite puno vremena provesti u kuhinji.

Ako nikada prije niste pripremali jelo u jednom loncu, onda će ovaj recept za kremastu tjesteninu s piletinom i povrćem biti idealan za početak. Priprema se s jednostavnim sastojcima koje imamo u kuhinji, a ovo jelo voljet će i djeca i odrasli. S obzirom na to da se tjestenina kuha s drugim sastojcima, postiže se najkremastija konzistencija. Piletinu i tjesteninu kombinirajte s povrćem poput graška, brokule, crvene paprike, mrkve i dobit ćete jelo bogato okusom.

Kod pripreme jela u jednom loncu naročito je važno ostaviti poklopac određeno vrijeme kako bi se jelo dobro skuhalo. Tjestenina se kuha u pilećem temeljcu i vodi zajedno s povrćem, piletinom i sirom. S obzirom na to da je ovaj recept izvorno iz američke kuhinje, sastojke donosimo u šalicama, što se lako može primijeniti u svakoj kuhinji (za mjerenje koristite šalicu ili čašu zapremnine 250 mililitara). Vrijeme pripreme je oko deset minuta, a vrijeme kuhanja 30 minuta, piše Zadovoljna.

Sastojci (za četiri porcije):

- 0,5 kg pilećih prsa narezanih na komadiće od otprilike 2,5 cm

- sol i papar

- 2 žlice maslinova ulja

- 1/2 šalice nasjeckanog luka

- 1 žlica samljevenog češnjaka

- 2 ½ šalice nekuhane tjestenine penne

- 2 šalice pilećeg temeljca

- 1/4 šalice vode

- 1 šalica grubo nasjeckane svježe brokule

- 3/4 šalice sitno narezane crvene paprike

- 1/2 šalice grubo nasjeckane mrkve

- 1/2 šalice smrznutog graška

- 100 grama kremastog sira

- 1/2 šalice nasjeckane mozzarelle

- 1/4 šalice naribanog parmezana

- nasjeckani svježi peršin, za dekoraciju (po izboru).

Priprema:

1. Začinite piletinu sa soli i paprom te je stavite sa strane.

2. U tavi ili loncu promjera 30 cm zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i miješajte dok ne omekša, oko tri minute. Dodajte piletinu i kuhajte dok ne poprimi smeđu boju na obje strane. Umiješajte češnjak i kuhajte još jednu minutu. Dodajte nekuhanu tjesteninu, pileći temeljac, vodu, brokulu, crvenu papriku, mrkvu i grašak. Promiješajte te pustite da zakipi. Smanjite vatru, stavite poklopac i pustite da se lagano kuha 22 minute.

3. Maknite poklopac i ostavite da se kuha dok se gotovo sva tekućina ne upije, oko pet minuta. Maknite s vatre pa umiješajte kremasti sir, mozzarellu i parmezan. Miješajte dok se sir ne otopi.

4. Razdijelite jelo u četiri tanjura i po želji dekorirajte s peršinom te odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu